Facebook bejelentkezés egyszerűen

by somewri55

Tagja vagy a világ legnépszerűbb közösségi portáljának, a Facebooknak??? Ezzel nem vagy egyedül, ugyanis több mint 800 millióan regisztráltak már a Facebook közösségi oldalra, és felhasználók száma hihetetlen ütemben, folyamatosan növekszik.

Legegyszerűbb módunk akkor van a Facebook bejelentkezéssel, ha mindig ugyanarról a számítógépről látogatjuk meg a közösségi portált, és ezt a számítógépet általában csak magunk használjuk.

Ebben az estben pipáljuk be “Maradjak bejelentkezve” opciót, amit a facebook bejelentkezési képernyőjén találok. Ekkor ugyanis mindaddig belépve maradunk a facebookra, még külön rá nem kattintunk a kilépés gombra. Teljenek el akár napok is úgy, hogy be se kapcsoljuk a számítógépet, ha valamikor újra beütjük a facebook.com oldalt, egyből bejelentkezve találjuk magunkat.

Lehetünk akár több gépen, mobiltelefon egyszerre bejelentkezve, ha kiválasztottuk a “Maradjak bejelentkezve” opciót, nem kell állandóan a facebook belépési adatainkat begépelni?

Más a helyzet akkor, ha olyan számítógépen jelentkezünk be, amit más is használ, jelen ez egy internetkávézó, egy közös számítógép az iskolában, vagy akár egy internet-terminál melyet bármelyik plázában találhatunk. Ezeken a helyeken semmiképp se válasszuk a “Maradjak bejelentkezve” opciót, mert ha a böngészésünk végén elfelejtünk kijelentkezni a facebook.ról, akkor az utánunk következő személy, ha felhívja a facebook.com oldalt, akkor mi személyes profilunk, belépve fog megjelenni, ahol kedvére garázdálkodhat, megnézheti privát üzeneteinket, posztolhat a timeline profilunkra.

Abban az esetben se felejtsünk a kijelentkezés linkre kattintani, ha belépéskor nem választottuk a “Maradjon bejelentkezve” opciót, mert ebben az estben is néhány 10 percig még bejelentkezve marad a profilunk.

Arról se feledkezzünk meg, hogy ha otthoni számítógépet használunk, akkor bárki a családból vagy aki használja a gépet, ugyancsak hozzáférhet a bejelentkezett facebook profilunkhoz, ha mi használat után nem jelentkeztünk ki.

További veszélyt, cselt jelenthet az is, ha például egyik osztálytárunk ártatlanul elkéri az okostelefonunkat a történelem óra közepén. Amennyiben mobilinternet hozzáférésünk, vagy aktív wifi kapcsolat, és használjuk a facebook-ot mobilunkra, akár kutakodásképp a gyanútlan osztálytárs is beleláthat facebook profilunkba, vagy akár könnyen meg is szivathat bizonyos üzenetek posztolásával.

Tehát facebook bejelentkezési adatainkat soha ne adjuk ki másnak, és azzal is óvatosan bánjuk, hogy hol jelentkezünk be Facebookra, mert bármikor érhetnek meglepetések, amik után fölöslegesen magyarázkodhat az ember.

Reklámok